EMU olie er blevet brugt af de Australske Aborigines i mange tusind år mod muskel og ledsmerter samt som et antiseptisk og regenererende middel til bl.a. sårheling og forbrændinger. Nedtegnelser om EMU-oliens helende egenskaber er foretaget af hvide invandrere fra midten af forrige århundrede. EMU olie kommer fra et tykt lag fedt på ryggen af EMUen og er i dag et biprodukt ved produktion af EMU-kød, der ernæringsmæssigt anses for at være særdeles sundt p.g.a kødets høje indhold af umættede fedtsyrer. EMUen er efter strudsen den største fugl i verden. Den vejer omkring 50 kg og bliver indtil 1,5 m høj. EMUen er ikke i stand til at flyve, men løber til gengæld hurtigt - op til 50 km i timen.

Som de første i verden satte det australske par Karen og Stephen Birkbeck fra Denmark i vestaustralien i 1988 produktionen af hudplejeprodukter baseret på EMU-olie i gang.
Plejeprodukterne blev opkaldt efter den naturskønne bjergkæde i nærheden. Stephen Birkbeck havde igennem en årrække hjulpet en gruppe australske Aborigines med starten af en EMU farm og havde set, hvorledes disse anvendte deres urgamle viden om brugen af EMU-olie. De så EMU-olie baserede hudplejeprodukter blev hurtigt værdsat og eksporteres i dag med stor succes til en lang række lande - herunder også Danmark. Karen og Stephen Birkbeck modtog i 1996 den vestaustralske eksportpris.

Videnskabsmænd over hele verden er i dag på jagt efter de aktive stoffer, der giver EMU-olien dens unikke egenskaber. Flere videnskabelige undersøgelser er undervejs, bl.a et af den vestaustralske regering støttet 3-årigt projekt - ”Milstone 1".

Ved regelmæssig brug af produkterne fra Mount Romance til såvel problemhud som til almindelig hudpleje opnår man et rigtigt godt resultat uden at påvirke sig selv eller omgivelserne med parabener eller farvestoffer.

Derfor kan jeg absolut anbefale brugen af Emu-olieprodukterne.

Niels Søgaard
Apoteker

Penetrerende
Regenererende
Bakteriostatisk
Anti-inflamatorisk
Hypo-ellergenins
Non – comedogenisk
Fordele ved Emu Oil